De kolde fødders klub.

Det er april måned – og inden længe går vi ind i maj. Undrer du dig, ligesom jeg, over at det overhovedet ikke holder vand i forhold til, hvad vi normalt forventer af denne årstid? At det er et forfærdeligt nedslående faktum, at denne april faktisk er den vådeste april måned i 18 år? Med masser af vand? Og at kalenderen siger forår?!! …..

Jeg er flittig bruger af sandaler og klip-klappere i alle afskygninger. Jo flere på hylderne, jo bedre. Så har jeg det bedst!  Faktisk helt utroligt, set i lyset af min sko-størrelse, der nærmere hentyder til en pram end til en sko. Men det har jeg jo ikke selv bestemt, og heldigvis er mine tæer så pænere end de værste, jeg har set!  Og det siger ikke så lidt!

fod1

Dermed er jeg fra 1. april til 1. oktober barfods-indianer i stor stil. Det er skønt med bare tæer og det er pænt til det meste tøj. Dette år har bare ikke levet op til forventningerne. Dette år har jeg måtte kapitulere og iføre mig sko og strømper på mange af dagene i april, meget imod min vilje. Tænk engang, at vi i et land som Danmark med demokrati, rødgrød og Dannebrog ikke engang kan mestre lidt forår. Det er bare ikke i orden.

I dag blev jeg stædig. Godt nok var der antydninger af frost på bil-ruderne ude på gaden og termometeret sagde 3 grader, men jeg var ligeglad. Nu ville jeg i sandalerne! Ikke til diskussion.

Så dermed fulgte mine bare fødder i sandaler mig rundt på min vej – og hvilken vej, jeg kæmpede mig igennem …. gennem blæst, hagl og regn enten med medlidende blikke eller rullende øjne i nakken. Heldigvis var jeg ind og ud af bilen tilpas mange gange, så jeg på den vis kunne få liv i mine 10 tæer med varmeapparatet på fuld skrue ind imellem mine stop. Og nu sidder jeg her med en kop varm kaffe og et tæppe og forsøger at få varmen igen. Jeg er ellers hårdfør, efter mange års træning, men dette års april er alligevel stærkere end mig. Jeg fik simpelthen tæsk i dag på koldfronten! April vandt krigen!

Men – bare for at alle nu ikke bliver bekymrede – så er jeg immervæk så gammel, at jeg selv kan bestemme og vurdere rigtigt og forkert, og dermed får den atter et skud igen i morgen! På med sandalerne! Måske vi skal mødes til sandal-fest i den lokale Brugs? Hænge lidt ud og nyde, at når foråret ikke kommer til os – ja, så kommer vi til foråret, omend tænderne klaprer en anelse. Blå tæer eller ej, vi er ikke sådan at vælte af pinden!

Og inden man ved af det, ja så sidder vi der med vores kølige Rosé-vin på terrassen og nyder den varme sol med solbrillerne på! Lige om lidt! Jeg ved ikke med dig, men jeg kan knap vente!! Og jeg vinder sandal-krigen – det er sikkert som Amen i kirken!

fod3fod4fod6fod5

En tanke om “De kolde fødders klub.”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *