Det er bare piv-uhyggeligt..!

IMG_6275

Halloween er netop vel overstået i Snoghøj og omegn. Her på matriklen har vi  haft besøg af børn i alverdens flotte og kreative udklædninger; zombier, skeletter, hekse, monstre, manden med leen og mange andre fantasifulde looks.

Det har været en ren fornøjelse at åbne døren gang på gang og møde alle disse forventningsfulde unger, der trofast tramper gader og stræder tynde for at få fyldt slik-bøtterne til randen. Man fornemmer, at de er blevet taget godt imod i mange hustande, også hos dem uden børn i huset til dagligt.

Jeg hører ofte kommentarer omkring, hvorfor vi i Danmark dog overhovedet gider at fejre alle disse amerikanske traditioner – “det er alt sammen noget kommercielt pjat, der blot skal vride penge ud af forældrene”…..

Jeg bliver nødt til at trampe hårdt i gulvet og modsætte mig!! Jeg synes simpelthen, at det er det sjoveste! I en tid, hvor alle unger ofte sidder på hver deres værelse med computer, Ipad og Playstation, sker der pludselig noget, når Halloween indtræffer. De normalt mennesketomme gader i skumringens lys fyldes af uhyggelige monstre, som sammen går fra dør til dør, mens de griner, smiler, tæller slik og deler med kammeraterne. Dagene op til selve arrangementet er projekt-dage, hvor udklædning prøves på, hugtænder testes af og blod varmes op! Ungerne har kriller i maven, og hus & hoveddør pyntes med græskar, spindelvæv og levende lys.

Det er fremragende at ha’ noget at glæde sig til – og Halloween er en sjov aften, hvor alt er tilladt. Man kan gøre det til lige dét, man har lyst til – med få midler eller ved at give den fuld gas. Alt er tilladt.

Jeg synes, at vi som børn og voksne skal benytte enhver lejlighed til at slippe tøjlerne, feste og ha’ det sjovt – i en travl og stresset hverdag er det skønt af og til at være lidt pjattet, fjollet og piv-uhyggelig.

Så mere af det, tak! – og mindre “voksen”-logik – det kan vi ikke bruge til en flyvende fis.  Uh-hu-hu-huuuuhhhhh … Happy Halloween……!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *