Dronningen af lister.

Indkøbslister. Shoppinglister. Ønskelister. Huskelister. Kært barn har mange navne. Jeg er total liste-freak. Jeg elsker lister og skriver alt ned. Nogen vil måske mene, det grænser til noget sygeligt og at jeg burde diskutere det med en klog psykolog. Men det behøver jeg ikke. Det er min måde at rydde op i mit hoved på, så jeg netop IKKE får overload og derfor skal sendes til psykolog.

I mit hverdagsliv arbejder jeg i en projektafdeling, hvor jeg har rigtig mange skiftende projekter, som ofte er meget detaljerede og hvor det kræves at man er grundig og nøjagtig. Det kræver i den grad et overblik, og jeg skal virkelig stramme mig an for at holde fanen højt – indtil nu har jeg løst det med verdens bedste opfindelse: post-it-lapper. Alle ledige flader på mit skrivebord er dækket af post-it-lapper med dit, dut og dat, som jeg skal huske. Tit er jeg hjemvendt efter endt arbejdsdag med post-it’s på numsen, på albuen eller under skoen. Og frygten for at en vigtig post-it ender på gulvet ved et uheld er jo ikke at kimse af. Det er næsten som en gyser af den værste slags. Men så var det, at en veninde – måske lidt i samme båd – anbefalede et system, som kører digitalt. Her kan jeg kreere den ene liste efter den anden, navngive dem, flytte dem fra TO DO til DONE og deslige. Lige noget for mig. Ren lykke.

Da jeg var yngre lavede jeg tv-lister. Hver uge blev der sirligt skrevet en liste over de ting, jeg skulle se i den kommende uge på TV. Det har faktisk krævet sin kvinde at vænne sig af med dette. Lister laves også, når der skal handles. Har jeg ingen indkøbsliste med, så står jeg bare der og glor som en anden guppy-fisk. Jeg er total blank. Kan lige overskue at købe lidt brød, mælk og agurker. Men ellers har jeg intet af det med hjem, som jeg kørte ned efter. Det er som om, at når først jeg har skrevet det ned, er det ude af hovedet. Måske er det også alderen, der langsomt og snigende trykker. Lister laves også over julegaver, der gives bort. Jeg har helt styr på, hvad husbonden fik af mig i 2007. Bare spørg!

Seneste skud på “listestammen” – i mit forsøg på at højne kvaliteten af min 44 årige krop – er sunde madplaner, beregnet med kalorieindtag pr. dag, motionslister og vægtlister. Således skulle jeg kunne tabe mig de famøse 4 kg i et snup-tag. Blive bikini-klar (verdens mest åndsvage ord, men alligevel enormt fristende!!) – Men der er sgu’ noget med de lister, det er som om de ikke virker??? Jeg forstår det virkelig ikke. Lister over, hvorfor listerne ikke virker, er jeg dog ikke begyndt på. Endnu.

Den næste liste er en pakkeliste. En oversigt over hvad der skal i samtlige 4 kufferter, når vi alle drager på ferie lige om lidt. Naturligvis med en liste over hvad vi skal se – og hvordan vi kommer fra og til. Men så lover jeg også at stoppe mit liste-tyranni for en kort bemærkning. Jeg kunne jo lade papir og blok blive hjemme! God sommer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *