En dag af de vilde!

Fredeligt trasker jeg rundt i byens gader, med solbrillerne i håret, bare fusser i kondi-skoene og et afslappet smil på læberne. Solen er så småt ved at bryde frem på himlen efter nogle kølige dage med regn og blæst, og der dufter af forår og vaffelis. Jeg trænger så meget til lidt sol og varme, og kan blive helt høj ved tanken om, at vi nu er i maj måned, hvilket jo typisk indbefatter vejr af den bedre slags.

“Ding” – en sms tikker ind på min telefon og jeg læser den kort, uden at læse den rigtigt: – “Dit dankort tilbagekaldes fra Nets, mvh Middelfart Sparekasse” …. jeg konkluderer kort, at det nok snart skal udskiftes, især med tanke på at det helt sikkert er blevet en anelse nedslidt efter god og trofast tjeneste som shopping-partner de seneste par år, og fortsætter min trasken.  5 minutter senere står jeg inde i Helsekosten og indkøber kosttilskud i enorme mængder i håb om at jeg således bliver sundere, klogere og i hopla mange år frem. Da jeg skal betale, så går det ikke helt efter planen. Kortet er SPÆRRET??

Langsomt dæmrer det for mig at jeg jo kort forinden skimmede en sms fra banken, dog uden at tage synderlig notis af den. Blondie!! Kortet er SPÆRRET? …. Ja, så er gode råd dyre – og jeg har åbenbart ikke en nikkel. Tænker først: MOBILEPAY – men må jo således erfare, at dette ligesom hænger godt og grundigt sammen med min spærrede dankort. Og i disse tider, hvor alt er så teknisk og digitalt, er min pung gabende tom, udover en million bonner, to papirklips, en sol-polet (fy da!!) og 24 kroner i små-mønter.

Jeg må ty til manden min, som således kan overføre på MOBILEPAY direkte til butikken og drøner oprørt ud af butikken – næste stop: Middelfart Sparekasse. Afsted det går med lange skridt, når ned til banken og  jeg nærmest flår døren op. I bankens kølige stille ro ser jeg  mig forvildet omkring efter den første ledige medarbejder. NOGEN må hjælpe mig STRAKS. Jeg er i krise. Jeg er bankerot!

En kvindelig ansat kan se, at hun hellere mig hjælpe mig, trods det faktum at kasselinjen faktisk er lukket, og finder på hendes computer frem til info om at Nets pga. mistænkelig aktivitet har spærret kortet med øjeblikkelig varsel. Jeg kan næsten mærke gulvet forsvinde under mig. Mit elskede kort??? (Her må smiles!) – og hvad endnu værre er, ja så inddrager hun det straks, idet jeg ikke længere hverken må eller kan benytte det. Hun forbarmer sig over mig efter en kort stund og ordner det således, at jeg kan hæve en tusse kontant. Så har jeg lidt til at komme hjem på.

Og prøv så at gætte engang, hvor længe det varer, før mit nye kort kommer med posten: 14 DAGE! I disse digitale tider? I don’t get it. Og jeg forstår heller ikke at man kan spærre sådan et kort bare lige vupti med et snuptag? (Jow jow, jeg forstår jo godt, det er for min egen sikkerheds skyld, men alligevel???….). Nu har jeg desværre kun dette ene kreditkort af den årsag, at jeg ikke kan administrere flere — så er det afsløret — ingen grund til at krybe udenom. (Her må igen smiles) Og med kun et kort, så er man ligesom i den grad på skideren. Hvad hvis jeg nu havde stået i København, skulle hjemad med toget og ikke kunne betale hverken billet, taxa’en eller regningen på restauranten? Jeg kan hverken synge eller spille på et instrument, så en nødløsning med at stille mig op og “tigge” om penge hjælper lige vidt.

Denne dag er virkelig en af de vilde dag – og efter at have sundet mig lidt, må jeg nu læne mig tilbage og vente på posten – vente på at mit nye kort kommer dumpende, så jeg igen kan komme tilbage på sporet. I mellemtiden har min kære husbond været så letsindig at overdrage hans dankort OG koden hertil i min varetægt – dog med bævrende hænder!  Dette skræmmer ham til trods mindre end det scenarie at at han ellers de næste 14 dage skal lave indkøbssedler, stå i kø i Netto og slæbe sig halv fordærvet med de mange indkøb, der immervæk skal til, for at hverdagen fungerer med 2 teenagere, der spiser som et mindre tærskeværk. Han er en modig mand.

Og jeg tænker at forberede mig til en eventuelt “anden gang” ved igen at være udstyret med adskillige typer af kreditkort, således jeg er bevæbnet til tænderne. Mastercard, Diners – you name it. Jeg har gjort plads i min pung.!!

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *