Fortællingen om hånd-mixeren.

Det er de særeste ting, der pludselig får en helt anden betydning, når man med alderen bliver klogere og mere nostalgisk.

Man tænker mere over, hvad man kommer af og hvem der var før og mon kommer efter. Det bliver vigtigere at sætte et aftryk mens man er her, og man værdsætter ting, der har historie og minder, på et helt andet plan end da man var 20 år og usårlig.

Jeg har for eksempel en hånd-mixer fra Phillips som har fulgt mig fra første færd. Denne arvede jeg efter min mormor, som gik bort i 1989. Dermed kan jeg med garanti tidsbestemme denne til slutningen af 80’erne og min formidable elektriske håndmixer er nu omkring 30 år gammel. Det må betegnes som kvalitet! Det tror jeg næppe sker med de elektroniske varer, man kan købe i dag. Mon ikke også denne håndmixer kostede en mindre formue dengang – det er jo oftest tilfældet at pris og kvalitet hænger sammen.

Håndmixeren har rørt alt ligefra fars til flødeskum i hele min lange karriere som hjemme-kok og har altid fungeret upåklageligt. 100% garanti for at den starter HVER gang! Farven er flot modehvid med orange detaljer og hele 2 sæt rørepinde. Den er helt særlig!

Hver eneste gang jeg bruger mit arvestykke af en Phillips håndmixer, tænker jeg på min mormor. Jeg ser hende stå der med det brune blomstrede forklæde, læsebrillerne og hendes skønne smil – det er næsten som om jeg kan dufte hendes køkken, frikadellerne og agurkesalaten på nærmeste hold. Det er bare helt utroligt, når man tænker på, hvor længe det er siden. Håndmixeren betyder rigtig meget for mig.

De sidste par gang, jeg har brugt håndmixeren, har der desværre været en anden duft … nemlig duften af noget brændt. Og det er en katastrofe af den anden verden! Den håndmixer MÅ IKKE gå i stykker! Jeg er bange for at den synger på sidste vers! Det er det, der ikke må ske. Jeg har besluttet at min håndmixer ikke er klar til elektronik-kirkegården endnu – den får lov til at gå ned på halv tid, og dermed må den kun komme frem til helt særlige lejligheder. Til lettere opgaver, der ikke kræver for høj fart. Et forsøg på at undgå faren for at den brænder sammen!  For den MÅ IKKE gå i stykker.

Phillips for ever !!!

 

En tanke om “Fortællingen om hånd-mixeren.”

  1. Sjovt, håber din mixer virker endnu. Jeg har også en gammel håndmixer fra Philips som jeg har arvet fra min mormor i starten af 90’erne, den kører bare og tænker også altid på min mormor, når jeg bruger den.
    Kh. Søren

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *