Fra skrot til hot slot!

skrot

Vi drømmer alle om et nyt køkken. I hvert fald ofte vi piger, som ønsker en kombination af madlavning, hygge og atmosfære i husets vigtigste rum. Vi vil fremtrylle lækre retter i et smukt køkken med familien omkring os og stearinlys på bordet. Så er det ligesom sat på plads!

Jeg har længe fablet om en ny udgave af vort 17 år gamle køkken. Som sådan fejlede det ikke noget – men alligevel var det på høje tid at få opdateret køkken og med en ny indretning at få skabt lidt mere plads til alle vore køkken-agrigater! Jeg har kigget i mange blade og på mange websider – og trampet rundt i mange køkkenbutikker med store øjne. Det er ikke muligheder, der mangler – det er nærmere at omsætte dem til virkelighed! …. og gå i krig med projektet.

Endelig blev det tid! En tegning af køkkenet, en underskrift på en kontrakt og så var vi ligesom igang. Håndværkere skulle bookes, så rummet kunne stå klar med el, afløb, spartlede vægge og deslige. Køkkenet blev ribbet og kørt på lossepladsen  og så indtog håndværkerne rummet. Og hvilket indtog! Vores køkken er i åben forbindelse med stue og gang, så det i sig selv er en mindre detalje, der forplumrer ideen om at holde støv ude af de rum, der ikke er i spil. Jeg kan hermed bekræfte, at når der flyttes afløb og delslige med et trykluftbor godt begravet nede i  den eksisterende beton, så får alle rum et smukt gråligt skær.

Man forbereder sig på det værste, og er indstillet på lidt af hvert. Alligevel kommer det bag på een, at det bare er røv og nøgler!

Der er 3 faser i håndværker-forløbet:

Fase 1 (uge1) : Jeg er venlig og imødekommende. Kommer med kaffe og kage. Tænker at lidt støv jo bare er en del af projektet, og at jeg jo bare gør rent bagefter. Smiler og kommenterer med humor, når alt er smurt ind i støv, savsmuld og beton.

Fase 2 (uge2) : En anelse mere stram i betrækket – lettere opgivende. Opgaven bliver lidt uoverskuelig og der bliver længere mellem snapsene. Det imidlertidig opstillede køkken i stuen begynder at rode og aftenmenuen står på nudler med kylling eller nudler med okse.

Fase 3 (uge3) : Man begynder at kunne se enden på projektet og skruer igen på for charmen. Finder Cola’erne frem, fordi man så gerne vil ha’, de bli’r lidt længere. Det skal bare blive færdigt, så man kan komme tilbage til normal hverdag.

Og pludselig efter 3 ugers pinsel står man nu i sit nye køkken og laver en lækker aften-ret med de foromtalte stearinlys på bordet og et sagligt smil. Mission completed! Endelig lykkes det og man kom igennnem med forstanden i behold.

slot

Dog tænker jeg, at jeg virkelig fortjener en medalje af de store skinnende slags. Med rødt bånd og hele molevitten. For hold da op!!! – det er bare ikke sjovt, når man står midt i det. Det fortæller de flotte kataloger ikke en skid om. Og vi mennesker er heldigvis således indrettet at vi lynhurtigt glemmer. Vi har nemlig haft om-sig-gribende renovationer her på matriklen tidligere – men det var jo slet ikke noget problem!!!! Nej nej da!!! Ikke slemt overhovedet. Pftttt……

slot

Men nu er jeg glad. Som i rigtig glad! For en stund. Lader op til næste projekt. Denne gang i bryggerset. Men det skal nu vare lidt endnu. Det lover jeg mig selv. Ellers mind mig lige om det!!! God weeekend fra mit nye drømme-køkken…..!!!!

En tanke om “Fra skrot til hot slot!”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *