Itzy bitzy teeny weeny yellow polka dot bikini…..

Det er det samme show hvert år ved denne tid. Solen begynder at titte frem, dagene bliver længere og det begynder langsomt at gå op for mig at vi alle snart skal til at iføre os noget lettere kluns og vise mere af den rustne krop frem. Jeg får et mindre “melt-down”  efterhånden som sandheden går op for mig og jeg ærger mig over at den pose snolder, jeg spiste i går med største velbehag, sandsynligvis har placeret sig lige på siden af hoften og nu er skyld i at bikinien strammer. Strammer ligesom snoren rundt om hamburger-ryggen i køledisken.

“Bikini-klar” råber overskrifterne på de mange blade i kiosken, alt imens jeg føler mest trang til at vrisse et vredt “SKRID dog” tilbage….lad mig dog være i fred med min hvide, bulede hud, der i den grad trænger til en kærlig behandling efter mange måneder godt gemt væk under vinter-tøjet. Bikini-klar min bare … om jeg så startede sidste sommer, når jeg næppe at blive bikini-klar til denne sommer, det løb er kørt, den fugl er fløjet.

Hvem pokker gider også kæmpe for at blive bikini-klar i et land, hvor solen næppe indbyder til bikini-looket? Hvor sommer er noget, der med lidt held indtræffer, når vi alle igen er startet på jobbet efter en blæsende og våd ferie i et dyrt sommerhus ved Vestkysten? Måske er man så klog at flygte udenlands – hvor man kan svinge sine syd-frugter ganske anonymt  på stranden uden at møde legekammeratens mor eller brugsuddeleren i samme øjeblik, man slipper kontrollen og puster maven ud i alle de flotte folder, den nu end består af. Så bliver det hele lidt nemmere.

Man kan også vælge den anden løsning – bare at acceptere at man faktisk nok er lige så bikini-klar som de fleste andre helt normale mennesker, der også har slået sig ned ved stranden med unger, hund og køletaske. Acceptere at de fleste af os i praksis er bikini-klar året rundt i al vores skønne magt og vælde, og at vi aldrig  nogensinde kommer til at ligne de piger, der reklamerer for selv samme bikinier i katalogerne, lige meget hvor længe vi arbejder på projektet! Og at dette næppe gør os til et lykkeligere eller anderledes menneske.

Så jeg melder hermed ud: jeg er så bikini-klar !! Nu mangler vi bare sommer-vejr. Og det er jo en helt anden sag! Af den alvorlige slags.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *