#julesweaterbattle – version 2.0

 

Har du noget, du samler på? Måske det mussel-malede stel fra Royal Copenhagen? Parfumer? Tasker? Eller juleplatter? Igennem de seneste år har jeg fundet mig en ny hobby – jagten på min helt særlige samling – som jeg langsomt udbygger i takt med at jeg støder på emner, der kan tilføre samlingen de ypperste udgaver. Jeg er simpelthen blevet fan af julesweatre. Og det er en helt fantastisk hobby, for hvem bliver ikke glad i låget af det?line_jul

Som udgangspunkt har jeg altid været lidt af en julefan – så har jeg ikke sagt for meget! Faktisk er jeg ret så begejstret for julen og synes i den grad, at den gør noget godt for os alle i en utrolig mørk og trist vintertid, hvor vi sågar heller ikke længere er garanteret sne og frostvejr. Selve juleaften, med gaveræs og alt hvad dertil hører, er som sådan ikke favoritten. Gavemængden er jo ligesom ikke helt på højde med de år, man gik under betegnelsen: barn. Det er nærmere tiden op til, hvor vi alle forbereder os på juletiden med at pynte op, inde og ud, og hvor vi planlægger at mødes med familie og venner i festligt lag. Hvor det er tilladt at skeje lidt ud med abnormt indtag af sukker og alkoholiske drikke uden at nogen så meget som løfter et øjenbryn i den forbindelse.

Og nu er jeg simpelthen blevet forelsket i julesweatre – inspireret af USA’s mangeårige tradition for julefamiliefotos foran kaminen og den nye trend, der breder sig i Europa, hvor disse sweatre dukker op i butikkerne.

malou_jul

Hver fredag i december er julesweater-dag på jobbet og i weekenderne får den fuld gas. Det udløser stor morskab blandt de mennesker, man træffer på sin vej, og jeg tænker, det er en hyggelig måde at sprede lidt julesmil på.

Jeg har netop været i Norge – som jo i den grad er kendt som sweater-land – og her fandt jeg den flotteste udgave til min kære husbond. Han har indtil nu været forskånet, men nu går han ikke fri længere. Denne sweater er en eksklusiv udgave, hvor der er en Rudolf fortil og bagsiden af Rudolf bagtil. Tam tam…..mere fantastisk udgave er ikke set længe på denne del af kloden. Midt i min glædesrus over at have erhvervet dette pragteksemplar af Rudolf, ramler jeg ind i et skilt på den norske gågade som reklamerer for sandwich med rensdyr-kød! Jeg kan straks mærke blodet forsvinde fra mit ansigt! Swooooosh…..

Som ægte julefan! …. ja, så tror jeg naturligvis på julemanden og ved alt om hvor vigtig rensdyrene er for hele processen i forbindelse med rettidig levering af julegaverne. Så om jeg fatter, hvordan man i december overhovedet kan overveje at SPISE de stakkels rensdyr. Og sidder nogen måske så der med deres Rudolf-sweater og mæsker sig….i rensdyr-kød….ja, jeg tør ikke tænke tanken til fulde.morten_jul

Så derfor må jeg simpelthen opfordre til at vi lader rensdyrene i fred for nu og i stedet kaster os over sweatrene – hjælp mig med at fortsætte denne #julesweaterbattle, der er i gang på de sociale medier og lad julefreden sænke sig over sweatre i alverdens udgaver, smukke som lettere kitschede, overalt på kloden. I hvert fald går ingen i min familie fri! Ho Ho…..!

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *