Kald det sommer een gang til….

Juli er en sommer-måned. …..definition heraf: “Sommer er den del af året, hvor den nordlige (henholdsvis den sydlige) halvkugle vender i retning mod solen.” (kilde: Wikipedia)

Og så er det, at man tænker sit. For hvor pokker er den sommer henne? Den sommer, hvor vi alle har fri for at nyde vejret og således burde sidde ude hele aftenen iklædt meget lidt tøj og et glas rosé i den ene hånd. Hvor næsetipperne burde være let brankede og kinderne varme og røde efter en skøn dag ved stranden, hvor den største opgave var at vælge, hvilken slags is man ville ha’ i kiosken. Men derimod har vi atter engang vundet en dansk sommer, når den er bedst. Og mor her er sur!!! – Jeg magter simpelthen ikke at skulle affinde mig med en juli måned, hvor vi skal iklædes lange bukser og trøjer for ikke at fryse til is. Hvor man må krybe indendørs, fordi håret er ved at blæse af og tænderne klaprer. Det er simpelthen til at få pip af. En mindre depression lurer om hjørnet, når man morgen efter morgen forhåbningsfuldt trækker gardinerne fra og ser ud. Man forventer solskin og lidt lunere vejr. Man får skyer og 17/18 grader. Tak for ingenting, siger jeg bare.

Så ser man på vejrudsigten – og sørme om ikke der lurer en “næsten-og-tæt-ved- sommerdag” i morgen. Og herefter er det igen ned ad bakke.  Jeg kender masser, der ville sige at vejret da er fint og at man blot skal tilpasse sig. Men nej, den æder jeg ikke. Jeg synes at vi danskere FORTJENER nogle uger om året, hvor vi føler os lidt som syd-europæerne og flytter livet udenfor. Hvor vi kan planlægge lidt frem og invitere gæster til udendørsliv og hygge. Hvor vi kan hive sommertøjet frem fra gemmerne og faktisk bruge det. Hvor vi føler, vi får noget i gengæld for de 15 feriedage, vi fyrer af. Hvor livet bare er sommeragtigt og let. Sværere er det faktisk ikke. Jeg ved bare ikke lige helt, hvor jeg skal brokke mig. Og om det faktisk hjælper. Måske andre allerede har forsøgt uden held?

Vi er i min familie nået til den konklusion at vi ikke tør satse på ferie i lille Danmark under NOGEN omstændigheder. (den kvikke læser kan vel let forestille sig, hvordan det ville være at “hygge” med undertegnede i 3 meget lange uger under “danske” betingelser…..noget af en prøvelse. Det siger jeg jer bare! Dont go there!!) Så derfor kan vi heldigvis se frem til en snarlig billet væk fra dette idiotiske vejr. Som så mange andre danskere.  Heldige os. Men derfor er jeg stadig ikke tilfreds. Jeg er tæt på fornærmet. Og jeg agter at kæmpe. Livet er for kort til dårlig sommer og sur rosé. Roséen kan fixes, vejret er en anden sag! – Hvem er med?

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *