Køb tomater…..

Hvordan har du det med at tage hurtige beslutninger? Beslutninger, der koster på bankkontoen og kræver lidt af en ekstra indsats? Tidligere var jeg temmelig hurtig ved havelågen, når der skulle tages en større beslutning. En-to-tre, så var vi i gang! Men det er gået vældig ned at bakke i takt med at alderen er gået op! Hænger det mon logisk sammen? Og er det mon ikke meget godt? Til trods?

Jeg har længe tænkt og tænkt – mon vi skulle ha’ et drivhus i haven? Været tæt på at købe det, ombestemt mig, holdt en tænkepause, igen kigget på drivhuse, googlet alle tænkelige sider og deslige. De seneste 3 uger har jeg underholdt min stakkels husbond. “Kan du se, hvor hyggeligt det bli’r? Vi planter tomater, agurker og laver en lille oase, hvor vi kan sidde og slappe af i lune omgivelser, selvom det endnu ikke er udevejr…bla….bla….bla….”. Han har trofast nikket, brummet med og hængt på det bedste, han har lært. Jeg er meget i tvivl om, hvilket et det skal være, hvad det skal koste og om vi overhovedet kan overkomme at passe det. Man kan få dem i alle prisklasser, men pris og kvalitet hænger vel sammen!? Og dermed bliver jeg så lidt nærig, fordi vi mindst skal investere 15000-20000 kr i projektet, hvis det skal gøres ordentligt! Hvad nu hvis det ender med at blive opbevaring for rod? Åhhhh….det er ikke nemt at være dronning!!!

Den anden dag sagde en god veninde til mig: “Det drivhus kunne jo hænde at blive som jeres campingvogn?!” Og der måtte jeg jo trække på smilebåndet – jeg var helt med på, hvad hun mente. Det var nemlig en af mine hurtige beslutninger, da vi investerede i en campingvogn tilbage i 2009. Naturligvis en spritny kæmpe vogn med brusebad og hele svineriet. Den skulle være ny, således at der ikke have siddet nogen på mit toilet før mig! Min barndom tilbragte jeg med skønne campingferier sydpå. Det huskede jeg som det bedste! Og det ville jeg bare gerne skabe for min egen lille familie. Der var dog sket lidt ændringer, siden jeg var bette. Blandt andet den massive trafik, når man skal trække en 8 meter lang vogn fra Snoghøj til Venedig med 100 km i timen. Tro mig, det er langt! Og ikke mindst at ankomme med denne store vogn på små sydlandske campingpladser, hvor alle stimlede sammen og rullede med øjnene …”Mamma Mia”…når vi forsøgte at få vognen mast ind på en bette plads i 40 graders varme med 2 utålmodige unger på bagsædet! Når først vi var på plads, var det alletiders skønne form for ferie, problemet var bare at komme til og fra. Og campingferie i Danmark – NEJ TAK – det forsøgte vi også! Vi havde det mest “fantastiske” lortevejr alle gange, og var tæt på at skylle i havet en efterårsferie ved Blåvand!  Så det var måske lige en lidt for hurtig og ikke gennemtænkt beslutning, der betød, at vi pludselig var den lykkelige ejer af 8 meter vogn til en hel formue. Men hvis man ikke forsøger sig, ja så ved man det jo heller ikke…??? Og vi fik den solgt videre til sidst! Farvel og tak for denne gang!

blomsterkasse

Dermed er jeg nu kommet på andre tanker med den drivhus. Bare at samle det monstrum kræver en universitetsgrad. Vi må simpelthen fremdrive de skide tomater på anden vis. Så nu har jeg bestilt 2 lækre plantekasser med espalier til den fornemme pris af 2000,-. Et hurtigt regnskab: plantekasser, kapilærkasser, plantesække, tomatplanter … det bliver nogle dyre tomater!! Men de bliver hjemmedyrkede. Og det er jo ikke at kimse af.

Måske endda du møder mig på torvet til sommer, hvis jeg rigtig får succes med projektet. Så må jeg overveje mit drivhus atter engang. Kunne du ikke se mig i en tomatbod? Med de flotteste røde tomater i smukke kurve, iført min campinghabit og en bajer i hånden? Det blir så godt !!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *