Lår i skoene.

Solen skinnede så flot i går. Jeg fandt solbrillerne frem fra skuffen, gav dem en tur med brille-rens og drog afsted ud i solen og det fine vejr. Fandt den tynde jakke frem og gummiskoene på. Humøret steg mindst et par grader i takt med temperaturen og pludselig fik jeg lyst til at være aktiv. Gøre noget udenfor. Feje lidt. Fjerne lidt visne blomster, som havde overvintret i krukkerne og som nu trængte til en kærlig hånd.

Heldigvis kom jeg ikke igang med alt det praktiske, men endte med at slentre rundt i Middelfart’s hyggelige gader med min familie. Shoppe lidt forårsjakke og sko til mit afkom og lækkert mad fra slagteren. Det føltes helt som forår, og man kunne mærke helt ud i fingerspidserne, hvor meget man savner det.

I dag, da jeg var trillet ud af hø-kassen og havde indtaget mit solide søndags-morgenmåltid fra den lokale bager, følte jeg trang til at bytte rundt i mit tøj-skab. Det er sådan en kvindeting, som jeg tænker kan sammenlignes med når mænd skruer på et eller andet ude i værkstedet i timevis. Jeg havde lyst til at finde lidt af det mere forårs-agtige kluns frem, og gemme de tykke og mest mørke trøjer langt væk.

Det bliver man jo kun glad i låget af – og dermed blev jeg så vovet, at jeg prøvede et par shorts, jeg helt havde glemt, jeg havde. Og det var så dagens største fejltagelse og vendte humøret fra godt til aldeles miserabelt på et splitsekund. Hold da helt op. Ben i alderen plus 40, hvide som i den værste vinterudgave længe og godt med åreknuder og flæsk. Jeg kan sige dig, de shorts fløj afsted med en kraft så stor og endte i et hjørne af soveværelset. De lå der, som om de godt vidste, de skulle skamme sig. At de da ville være bekendt sådan at frarøve mig mit fantastiske forårshumør.

Så nu har jeg brugt den seneste time på at google løs på nettet – alt fra spray-tan, privatklinikker med speciale i alt fra fedtsugning til fjernelse af åreknuder og sider med udvalg af burkaer i aller værste tilfælde. Tænk engang at man som travl kvinde og mor også skal trækkes med hvide, trætte og slatne ben som en bonus. Som om det andet ikke er slemt nok. At være fyldt 40 og dagligt kunne se i spejlet at det hele synker mere og mere sydpå i takt med at minutterne  går. Det siger jeg jer – nu stopper festen! Jeg vil kæmpe. Og jeg vil slås. Men først ryger de skide shorts ud. Helt ud. God søndag!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *