Life is a big box of chocolates…

Jeg kan ikke gå forbi en tom butik med et “Til Leje” skilt uden at jeg får kriller i maven. I dag var jeg inde i Fredericia City og parkerede lige foran et lokale i midtbyen, som stod tomt – med et stort klistermærke midt på ruden – “Udlejes”….! Straks starter min hjerne op for programmet “Hvad mon man kunne lave derinde???” og jeg kan mærke, hvordan det kribler og krabler!!! Jeg forestiller mig straks alverdens scenarier – med et let lyserødt slør henover, som var det en drøm, man befandt sig midt i – og ikke den barske hverdag!

Jeg HAR været selvstændig med egen butik i mange år, og har lært det på den hårde måde. Der er IKKE noget lyserødt slør henover hele dette scenarie, tværtimod –  men et halv-grumset gråt og lettere hullet eet af slagsens, der nogle gange truer med at falde så langt ned over dit hoved, at du knap kan se ud.

Alligevel trækker det i mig som en gammel cirkus-hest – fornemmelsen af at være egen herre med fod under eget bord! At kunne bestemme selv og ikke skulle indrette sig efter andres regler, meninger og ideer, men derimod egenhændigt kunne finde vejen frem med sund fornuft og en god portion knofedt. At kunne stå op hver dag, møde ind på job og tænke “Alt dette afhænger af, om jeg magter opgaven – og det skal jeg vise jer, at jeg kan! Anytime!”

Netop nu er jeg “selvvalgt” hjemmegående for en periode! Den 31. juli var min sidste arbejdsdag på en arbejdsplads, hvor jeg elskede arbejdsopgaverne, kollegaerne og konceptet, men var ved at blive vanvittig over den enorm dårlige ledelse, som påvirkede os alle “på gulvet”! En skidt kombination, når ledelse og personale er milevidt fra hinanden på en dårligt dag – og med for mange dårlige dage, så mister man stille og roligt energien og lysten til at give den en ekstra skalle. Så med god opbakning fra hjemmefronten tog jeg en beslutning! Farveller – !! Svært på een måde, godt på een anden måde. Og her på dag 8 som hjemmegående føler jeg lettelse og ved med sikkerhed at beslutningen er rigtig!

Livet er jo som en æske fyldt med chokolader – man skal vælge de rigtige og unde sig selv at vælge. Tænk at leve sit liv halvt – som at vælge de chokolader med likør indeni (fy føj) – fordi man ikke har modet til at tage den med nougat og nødder. Selvom man ikke ved, hvad livet mon bringer og hvad der venter rundt om hjørnet, skal man alligevel tage springet, mærke efter i maven og holde godt fast undervejs. Hvad er det værste, der kan ske??

I min alder – som mor på 40 plus – tænker jeg da, hvad min næste chokolade skal være? Jeg er måske blevet lidt for gammel til at tage en ny uddannelse, og tror slet ikke, at en tung taske med bøger klæder mit look 🙂 …. og så skal jeg måske også ud og investere i læsebriller (dyrt!!!) ….

Men måske skal jeg prøve at vælge een af de chokolader, jeg endnu aldrig har smagt, og som jeg umiddelbart ikke ville vælge på en god dag?? Det er jo intet mindre end skønt at have valget, muligheden, helbredet og lysten til at lykkes med et nyt og spændende job/projekt! Om det så bliver med nyåbnet CVR-nummer eller som ansat med lønseddel må tiden vise!

Jeg har dog en aftale med min revisor om, at hvis jeg nogensinde igen dukker op på hendes trappetrin med en plan under armen om åbningen af endnu en butik, skal hun sende mig hjem igen! Straks! Men mon ikke hun kan bestikkes med en æske chokolade? Af den rigtig gode slags??

images

 

3 tanker om “Life is a big box of chocolates…”

 1. Længe siden, vi har sludret Line… Det var lidt nemmere, da jeg altid vidste, hvor jeg kunne finde dig 😉
  Du får da prøvet lidt af hvert erhvervsmæssigt 😃 Ked af at læse, det ikke gik med det seneste 😔 – og stor respekt for, du tager konsekvensen og lukker “kapitlet” før du ved hvad næste kapitel skal “handle” om 😊
  Hvis du ender op med eget CVR i form af en lille shop af en art, siger du bare til hvis jeg skal hjælpe med at mærke ned til udsalg 😂😂

  Velbekomme med alt det fyldte chokolade… Håber, du finder det bedste stykke!!! ☺️(Mmmhhhhnn chokolade….. 😋🍫 (øv, der er INTET på lager 😔 nå men det smager ikke godt med hvidvin anyway 😉))

 2. Du er en af de sejeste jeg kender , din energi , livs indstilling og ikke mindst dit dejlige skønne humør , som jeg savner 😘
  Jeg ved du på et tidspunkt finder det stykke du bedst kan lide , pludselig kan det være der .👊🏻👍🏻

 3. Det gippede også lidt i mig, da jeg så ostebutikken ved siden af Kurts Kaffebar var til salg……der kunne man altså lave en rigtig fin take-away-ting (med sunde alternativer til pizza og burger) og et lille bord eller to udenfor……damn, det kunne blive fint ;o) Og jeg kender endda ikke engang til den slags butiksindehaversavsmuld, som din slags cirkusheste kan lugte :o)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *