Lort og lagkage.

IMG_6090

Jeg samler lort op. Lort som i ægte brun lort. Min hunds efterladenskaber. Punktum.

Jeg tilhører en uddøende race, må jeg konstatere, når jeg på mine daglige gåture springer rundt mellem hundelorte af alle farver og størrelser på de omkringliggende fortove, der så åbenbart ikke er samlet op.

Jeg indrømmer: det er ikke det, jeg finder mest lækkert. Sådan en god varm en, fabrikeret allerede på udturen, kan være træls at svinge rundt med i hånden. Men mit trick er 2 poser til een lort (så er den hemmelighed afsløret) og så føles det næsten hyggeligt. Endnu mere ulækkert er jo netop at få sådan en sjover med hjem under skoen – eller endnu værre med ind i bilen på en kold vinterdag. Man opdager det måske ikke i starten af køreturen, men tro mig: når varmeapparatet virkelig sætter ind, så breder der sig en himmelsk duft. Been there, done that. Jeg tænker tit, at når man nu er hundeejer med alt hvad dertil hører er det vel ikke så pokkers forfærdeligt at samle den lort op? I forhold til alle de mange andre strabadser, man gennemgår i et hundeliv, er dette vel til at klare?

Vi er jo den heldige ejer af 11 kg skøn L’hasa Apso, som er godt 2 år. Han sætter fut i fejemøget og vi har måtte æde mange kameler. Og han har ædt mange sko. Og sandaler. Og klip-klappere. Værst gik det ud over mine 1200 kroners ballerinaer, det har jeg ikke helt tilgivet endnu.

Man starter ud med mange ideer (læs: regler) når dette kræ flytter ind. Man har jo læst en masse bøger om det at få hund i huset, og er rustet til tænderne – tror man. Nedturen starter blidt;

Ingen hund i sengen: Udgangspunkt at vovse skulle sove på gulvet – i soveværelset, naturligvis, så han ikke følte sig forladt og ked. Efter lidt kampe de første nætter lykkedes det at få ham puttet i hundekurven, og vi klappede i hænderne, når vovse “sov igennem” uden at vække os. Lige indtil jeg en morgen vågnede og kiggede ned i forenden. Der mødte jeg en tot pels og 2 store brune bamseøjne, der kiggede op på mig med et forsigtigt hundesmil. Nå pyt, det var jo lidt hyggeligt. Og det skal jeg da lige love for, vovse stadig finder hyggeligt. Han venter trofast på at jeg går i seng – følger mig ind i soveværelset – hopper op i den anden side af sengen og flader ud på ryggen med alle ben ud til siderne. “Hvis nu jeg ligger helt stille!!! så opdager de mig ikke”. Og vovse er også den sidste – som i absolut sidste – der står op om morgenen. Han triller ud af kanen, lunter ud til madskålen og kører lune frikadeller ind i skrutten.

Ingen hund i møblerne: Når maden er indtaget, så har vi et show af format. Skægget skal tørres af – og helst i noget blødt. Verdens største serviet er åbenbart vort cremefarvede ryatæppe, hvis ikke det går ud over sofaens sidebeklædning – den er også god. Og så er måltidet fuldendt. Har man været ude i regnen, tager man en sejrs-tur rundt i hele sofaen – og har man været i bad snupper man 3 af slagsens. Længe leve støvsugeren.

Ingen hund på skindsæderne i bilen: Et fint bur blev indkøbt til bagagerummet, men nu sidder vovse og troner på sædet mellen ungerne. Buret fylder det hele, så valget er hund i bilen eller ingen bagage i bilen – tjaaaa….. Og poter på skind giver jo lidt personlighed!

Lort eller ej – strabadser i stride strømme – hvad betyder det i forhold til at ha’ verdens bedste ven? Som altid er loyal og altid glad for at se dig. Så klarer vi vel nok 10 år mere med lort, når nu man endda kan få poserne med fine mønstre og i flotte farver. I ved jo; gå ALDRIG ned på udstyr!!

(365 dage x 2 lorte x 10 år = 7.300 fyldte lorteposer)

IMG_6082

En tanke om “Lort og lagkage.”

  1. Herligt, Line!
    Hvis jeg skal pudse min glorie, fik vi faktisk Molly ud af dobbeltsengen da hun var 4-5 år, og hun sover altså for sig selv i baggangen nu – vi er meget stolte!
    Men bagsædeplads i bur og sove i sofaen… Der er vi stadig!
    Må indrømme jeg ikke ville have det godt med at hun altid skal ligge på gulvet, det er da hyg’ligt at hun putter på mit skød!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *