Mor er den bedste i verden ?????

I takt med at vi som “voksne” til hver eneste fødselsdag bliver et år ældre, ja…..så bliver vores børn det også. Vi forstår det ikke i vores hoveder, men vi kan se det med vores øjne – hvis vi vil! Og tør!

De små nuttede lyserøde babyfusser vokser til store beskidte flyndere med lakrids mellem tæerne og man forstår slet ikke, hvor tiden forsvinder hen. Jeg har altid smilet af talemåden : “Jo ældre man bliver, jo hurtigere går tiden” – men jeg må efterhånden sande, at jeg faktisk kan finde på at sige lige netop denne sætning højt – det kommer simpelthen ud af min mund, uden jeg overhovedet overvejer indholdet af teksten yderligere. Det er bare blevet en kendsgerning – af den værste slags.

Henover sommeren er min begyndende teenager af en søn pludselig blevet ægte teenager med stort T. Han er startet i en ny skole for de større klasser, kommet i en ny klasse med både kendte og nye ansigter og blevet een af de store. Han har aldrig gået op i hverken hår eller tøj, men pludselig finder jeg ham med næsen nede i Ipad’en på en webside for modetøj! Jeg må simpelthen glippe en ekstra gang med øjnene! Vi har netop planlagt datoen for vores første fælles shoppetur, hvor sønne på forhånd har planlagt slagets gang – indkøbslisten, som blandt andet indeholder hvide t-shirts og slim slidte jeans med huller. Okay??  Hele hans liv har jeg slæbt ham med under tvang, når jeg en sjælden gang synes, at nu skulle han med for at ha’ muligheden for selv at vælge, og han har været så  uinteresseret, at det kunne være godt det samme. Men det er er så pludselig vendt 180 grader – hvornår skete det lige????

Unknown-1

Samtidig har han haft “store-oprydningsdag” på sit værelse sammen med sin lillesøster – uden min indblanding, da jeg var ude af huset. Da jeg kommer hjem og træder ind på hans værelse, er jeg meget overrasket over at se resultatet. Han har i den grad ryddet op – dermed menes: tømt alle skuffer, skabe og hylder ned i nogle store sække, som efterfølgende er sat ud i garagen. Alt er tomt. Som i deee-hoooo tomt! Ingen bøger, ingen Lego, ingen fodbold-kort, ingen udklædningstøj – absolut intet udover seng, tøj, Playstation og computer. Okay, hvornår skete det så lige???

Jeg må efterhånden sluge nogle meget store kameler og indse, at tiden er kommet til at lade knægten køre sit eget løb. Og forsøge ikke at være Max Pinlig-mor-typen, men derimod bare være cool. Filmen knækker for mig mange gange i løbet af en dag, men jeg gør virkelig, hvad jeg kan, for ikke at træde over den magiske grænse. (som jeg ikke altid lige kan se ???)

Dog har jeg det en anelse svært ved at være “degraderet” fra Top 3-hitlisten til nok at figurere et sted nede i 30’erne…. MEN tænker så også, at dette jo lige netop er det, vi har opdraget vores unger til. Selvstændighed med en god portion selvtillid og selvværd – troen på sig selv – og lysten til at opleve og være en del af den sociale verden! Så jeg er da stolt! Stolt af at vort afkom trives og lever sit liv – og så tænker jeg, at jeg måske kravler lidt op ad hitlisten med tiden igen – i hvert fald især når sønnes pengepung er tom og har behov for akut “refill”! Så står mor klar –  (hende fra den gamle Top 3-liste!!) – som altid! Og sådan skal det være!!! Så bare klø på, sønne….!!!

“Livet Forstås Baglæns – men må leves forlæns.” (Søren Kierkegaard)

En tanke om “Mor er den bedste i verden ?????”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *