Nærværs-marathon er det nye sorte….

6ff174a2-dffa-4870-9460-e76668a19918_colourbox5052159


Med stor beklagelse går jeg ind i weekenden med tanke på mit glimrende fravær den seneste periode fra bloggen. Dog erfarer jeg hurtigt, ved nærmere eftertanke, at jeg nok er tilgivet – og at livet for mine læsere er suset afsted, ganske som det plejer, trods mine manglende indspark på bloggen.

Den sidste tid har jeg brugt på at leve livet udenfor den hektiske verden af sociale medier krydret med hurtigt internet. Jeg har forsøgt at skrue ned for intervallet af antal gange, jeg tjekker mails, Facebook, Instagram og deslige. Jeg har tænkt over, hvad jeg tænder for på TV’et og forsøgt at være lidt mere nærværende i det daglige. Det er noget af en prøvelse, kan jeg så afsløre. Fordi konstant er der noget, der kræver ens tilstedeværelse, anerkendelse eller svar – og det frister jo i den grad et menneske som mig (os). Vi er født til at blive fristet, tænk nu bare på Adam, Eva og æblet…..og dét at kunne modstå en fristelse kræver styrke og overskud.

Samtidig elsker vi jo som mennesker at blive underholdt, og det er vel også en form for afslapning i en travl verden – at kunne læne sig tilbage med en god kop kaffe, benene oppe i sofaen og fjernbetjeningen indenfor rækkevidde. Bare at “stene” uden at tage stilling. Blot at lade underholdningen flyde uden at skulle forholde sig til rigtigt og forkert.

Vi sorterer bare generelt ikke særlig godt i TV-tilbud, men sluger alt det, der ledes ind igennem antennekablet. Hvorfor er det, vi sidder og ser et program, hvor der bages, når vi burde tage ungerne under armen og bage ude i køkkenet med dem istedet? Hvorfor er det, vi hygger med programmer om hvordan man redder sit  parforhold, istedet for at dække et smukt bord, åbne en flaske vin og kigge sin partner dybt ind i øjnene – med TV’et slukket!

Jeg tror ikke, at det er i nogen ond mening !! For jeg kan kun tilslutte mig fanklubben til Bagedysten, Størst og Landmand søger kærlighed – det afslører jeg gerne her uden at rødme – !! Jeg tror blot, det er meget godt at tænke lidt over det, og måske forsøge at reducere indtaget. Måske at se lidt mere kritisk på de programmer, man så vælger at tænde for – og måske bruge dem på en god måde. Bagedysten er jo som tidligere nævnt en favorit-serie her i hytten, og vi ser den i fællesskab, min datter og jeg. Vi burde således benytte dette program til efterfølgende at hygge nogle timer i køkkenet med selv at trylle med mel, gær og fondant, og derved skabe lidt nærvær og kvalitetstid sammen.

Vi forældre skal jo virkelig kæmpe for at virke mere spændende end Ipad’en og Skype-samtalen med bedste-veninden – det er virkelig ikke nemt. Men lad os starte blidt op med at vi éen gang om ugen holder “Nærværs-marathon” – en dag hvor vi virkelig tænker over vort valg at underholdning eller mangel på samme. Jeg tror, dette kan give en helt anderledes dag – lidt mere intens og måske også lidt “nytænkende”?!! Som i “tilbage til de gode gamle dage”! Og det bedste er, at man slet ikke behøver at træne til lige netop denne marathon på forhånd – man skal blot møde op 🙂  God fornøjelse……!


 

 

En tanke om “Nærværs-marathon er det nye sorte….”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *