Party uartig – selv i den bedste alder!

Julen er mange ting. Gaver, julepynt, lækker mad, tid med familien og julestress. Og ikke mindst en masse gode – og mindre gode – julefrokoster. Vi danskere er eksperter i at feste med masser af julemad, snaps og grimme nissehuer. Halv-tykke mænd med sjofle smil i et alt for stort og umoderne jakkesæt. Sprit-stive kvinder i den “sorte, korte” med løbere i strømpebukserne og rødvins-tænder. Og så er der de fester, jeg deltager i!!Julefest

De fester er jo af en helt anden kaliber. Punktum! For det første er jeg med midt i dem, og det er bare sjovere – og så drikker jeg kun hvidvin for ikke at falde ind under ovenstående groveste generalisering længe. Undskyld. Derudover kender jeg bare en masse søde, sjove og stang-lækre mennesker (dog mest af det kvindelige køn, for som gift kvinde kunne jeg ikke drømme om at se efter andre pæne mænd! Not!)

I går aftes festede jeg i min hjemby med en håndfulde sjove piger, der alle var opsat på at slå et ordentligt hul i jorden.  Og det gjorde vi så vores ypperste for at efterkomme og havde en fremragende aften og nat. Og da det var en fredag aften, forsøgte jeg med min fornuft at overbevise mig selv om, at jeg bare kunne give los, idet jeg havde en hel weekend at komme mig i.

Efter endt spisning – eller måske skal det nærmere betegnes som drikkevarer med avec – kunne vi kaste os ude i byens gader med retning mod byens BierBar. Her ventede fri bar i 2 stive timer, serveret af ungmøer i tyroler-outfit og fletninger. Jamen ja da! Menuen stod på syntetiske drinks eller øl i krus på størrelse med en cykelhjelm. Jeg ved ikke med dig, men jeg kan faktisk ikke lide nogen af delene. Drinks med RedBull skal man godt nok synke en ekstra gang, og øl i en i forvejen oprørt mave kan give selv den bedste party-tøs et alvorlig oppustet look. Øl-bøvser er knap så attraktive, når de kommer ud af en mund med læbestift. Til trods for de dårlige odds gjorde vi, hvad vi kunne, for at få alt klemt ud af de 2 timers fri bar, og stemningen blev høj.

Som timerne skrider frem har jeg jo med tiden har fået en om-sig-gribende tendens til at begynde at regne på, hvor længe jeg kan sove, hvis jeg går hjem om lidt. Uret tikker, natten skrider frem og jeg får mere og mere stress ved tanken om, at jeg i min fremskredne alder med indtagelse af alkohol som præmis, ikke kan sove længe – som i slet ikke. Jeg vågner klokken kvart i kvalme trods det faktum, at jeg nærmest lige er væltet ud af taxaen med skoene under armen og en fæl dunst af værtshus hængende i håret. Og det kan jeg bare ikke længere magte. Dagen derpå er bare ødelagt – og det gider jeg ikke.

Men på mirakuløs vis lykkedes det mig til morgen at klemme mine trætte RedBull øjne i, da jeg vågnede alt for tidligt, og sove videre – og da jeg så endelig trillede ud af kanen og fik mig et bad, ja så så dagen lys og dejlig ud, og tømmermænd var noget, jeg havde efterladt i den føromtalte taxa.

Et lettelsens suk kunne sammen med en god kop kaffe starte en dejlig dagen-derpå, og jeg tænker, jeg fandt det perfekte mix af mad, sprut og godt selskab. Så det må copy-pastes og gøres om inden længe – for det var bare sjaw….. især for os i den bedste alder.

Vi ses derude – god julefest!

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *