Rosévin eller kamille-the?

Hver morgen smører jeg mit ansigt ind i en lækker dagcreme med solfaktor 30. Bare for at være på den sikre side, såfremt en enkelt sommer-solstråle skulle snige sig frem på den danske himmel. Man skal jo altid være velforberedt i tilfælde af at det umulige skulle ske – at solen skinnede smukt en hel dag og man dermed kunne sætte sig på en stol udenfor og sole sig i de varme stråler.

Det positive ved det dårlige vejr er at man ikke skal bekymre sig over hvordan mon kroppen tager sig ud i bikinien i år, med mindre man vælger at forlade landet for at drage til varmere himmelstrøg. Man kan være ret sikker på, at den føromtalte bikini nok næppe kommer op af skuffen i den nærmeste fremtid, såfremt feriested hedder Danmark.

Vi har i år valgt at holde ferie i Danmark, idet vi har planer om en udenlands-rejse senere på året – og det når man sørme at fortryde mange gange om dagen, når ugerne regner væk. “Jo men” ..ville nogen sige ” det handler jo om at være sammen og slappe af” …ja tak, den må du sgu længere ud på landet med. Jeg priser mig lykkelig for vi ikke har kastet 10000,- efter et sommerhus ved Vesterhavet, hvor der er fare for at vi blæser ud i vandet, hvis vi stikker næsen ud af hoveddøren. Hvor vi kunne “hygge” under lune tæpper med en god bog, mens regnen trommer beroligende på ruden. Beroligende?? Helt ærligt?!

For mig er sommer lange lyse aftener, som nydes på terrassen med grill og kolde drinks. Ture til stranden med køleboksen fyldt med lækre madder og ekskursioner til is-kiosken. Morgener, hvor rundstykkerne indtages i nattøj med solen i øjnene og tanker om hvad denne smukke sommerdag skal bruges på. Punktum!

Men niks. Man vågner til det vildeste regnvejr. Havemøbler, der er blæst omkuld og krukker med sommerplanter, som er væltet! Grå efterårs-stemning med en paraply indenfor nærmeste rækkevidde. Det er bare træls. En god jysk betegnelse, der dækker bredt.

pool

Vi har netop været ude og investere i en ny pool til haven. Vi har nemlig besluttet at lege sommer. Sommer som i ægte sommer. Som protest!  Et plus er at vi kan opsætte dette monstrum og satse på at fylde det op med regnvand – som jo er ganske gratis! Med den mængde vand, der vælter ned fra himmelen, er det jo en smal sag at fylde 6800 liter op. Så det er da positivt! Tænk alt det vand, vi sparer!  Og så skal der plaskes …. med lidt Hawaii-musik i baggrunden. Og en kop rosévin til mor her. Eller måske en stor kop kamilie-the, når der skal udlignes ovenpå det kolde chok og ondt i halsen pga. det kolde vand. Det kan også ske at poolen bliver startskuddet på nogle skønne sommerdage til os alle? Lad os satse på det sidste – og ønske hinanden en rigtig god sommer!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *