Sårt fredag har tabt sutten…

Unknown

Min inbox har de seneste dage været fyldt til randen med mails om alle de rabatter, jeg kan opnå i dag på Black Friday. Åbner jeg for TV’et, tales der op og ned ad stolper om Black Friday og der transmiteres fra diverse varehuse, hvor kunder vælter ind og kaster sig over de mange tilbud. Nettet gløder og der handles som aldrig før!

Jeg ved ikke med jer – men jeg er ved at få pip i kasketten. For det første får man helt stress over, om man mon burde købe noget? Men hvad er det lige, man faktisk mangler?? Ikke en skid! Men lad os da endelig købe noget, fordi vi sparer jo penge…??!! Det er noget, vi mennesker kan forstå – og er helt vilde med!

Skulle man så købe julegaverne allerede nu? Ja, det burde man jo faktisk – men det bliver jeg også træls over. Er julegaver ikke noget, man udvælger med omhu og tanke bag? Som man køber, når man er i humør til det og dermed får en god oplevelse, når poserne bliver mange og man kan strege på listen, mens man sidder på cafeen og hviler med en god kop kaffe? Måske endda på tur i familiens selskab med duften af brændte mandler i næsen, mens en gademusikant med nissehuse underholder med lidt julemusik ?

Åbenbart ikke! Vi sidder enten hjemme foran computeren og bestiller de ting, vi skal ha’, mens vi fryder os over det, vi har sparet. Eller vi fræser rundt i et orgie af mennesker i Elgiganten, Bilka eller Imerco, svedende i vores overtøj og stressede på grund af alt det, vi skal nå her på en Black Friday. Alt dette handles fra en bestillingsliste, som vi kalder en “ønskeseddel”.

Butikkerne gør det heller ikke just nemmere for dem selv. Jeg er faktisk lettere provokeret over, at jeg som kunde i det daglige åbenbart betaler for meget for de produkter, som jeg køber. For der går da sjældent en uge uden at en af kædebutikkerne lover rabatter på hele biksen. Snart gider man da ikke handle på almindelige vilkår, idet man ugen efter kan handle med rabat samme sted. Men måske er det så bare mig. der er for dum. Jeg skal lære at åbne munden og bede om rabat. Hver gang! Det må være løsningen, istedet for at gå og surmule over, at jeg for eksempel for en uge siden handlede en del hos den lokale isenkrammer, som jeg i dag kunne have købt med 25% rabat!

Umiddelbart tænker jeg også, det er utroligt at butikkerne har råd til at give disse rabatter, når vi jo ved, at detailbutikkerne kæmper. De dækker jo i den grad et behov, når masser of varer suser over disken hele dagen i dag med rabat. Så er det vel begrænset hvor mange, der lige kommer og handler på mandag og tirsdag? Så det er vel lidt som at tisse i bukserne….for at holde varmen….? Eller?

Vi som kunder er glade og tilfredse – for vi har jo sparet penge! Ved at købe mere, end vi reelt faktisk har behov for. I de fleste tilfælde, i hvert fald. Det er værd at tænke over! Det vil jeg tænke over. Og så vil jeg i år gå “back to basics” og hjemme-producere alle julegaver til familien selv. Ikke købe en skid! Hverken med eller uden rabat! Til skræk og advarsel! Måske julen så bliver aflyst, hvis du spørger mine unger??

Men hyg jer nu på denne “sårte fredag” og mærk godt efter i maven….! Eller stil jer i kø som de mange andre danskere. Det bestemmer man jo heldigvis selv.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *