Tak for det hele! Og mere til.

Den store, stegte kalkun er placeret midt på den hvide dug. Familien er bænket rundt om bordet. Man har tændt lys i sølvstager. Far skærer stegen for. Vi kender scenen fra flere amerikanske film, hvor alle fra nær og fjern samles om bordet for at fejre Thanksgiving.

Lige netop i dag samler amerikanerne familie og venner for at holde Thanksgiving. Men hvad er det egentlig de siger tak for?

happy-thanksgiving-2016

For amerikanerne er Thanksgiving Day en national helligdag, hvor taknemmelighed, storsind og fællesskab fejres. Det er en festdag for hele familien – og faktisk en tradition, som for mange amerikanere er vigtigere end julen. Thanksgiving er også en høstfest, der oprindeligt var løst tilknyttet kristendommen, men som i dag er en fridag, hvor man almindeligvis er sammen med familie og venner uanset religion. Og traditionen tro spiser man kalkun garneret med kartoffelmos, søde kartofler og masser af lækre pies til dessert.

Hele ideen og tanken om at takke “Gud” og om at være taknemmelig kan jeg faktisk rigtig godt lide – om man er religiøs eller ej. At bruge denne anledning til at tænke over sin hverdag, sit liv og de mennesker, man er så heldig at have omkring sig! At bruge lidt tid på at overveje alle de ting, man kan være taknemmelig for. Alle lever vi i en afsindig travl tid, og vi er desværre ikke altid gode nok til at stoppe op og se os omkring. At trække vejret helt ned i maven og bare være!  Vi halser derudaf – og pludselig en dag tromles vi over i en voldsom fart. Der kan ske ting, vi end ikke anede kunne ske – og som vi ikke har indflydelse på. Som ændrer vores liv, om vi vil det eller ej. Lad os være taknemmelig for modstand, fordi det gør os stærkere. Det gør os til de særlige mennesker, vi er!

Lad os se glasset som halv fyldt – og ikke som halv tomt. Lad os være taknemmelige for at vi hver morgen åbner øjnene og kan stige ud af sengen af egen fri vilje. At vi kan smile til vores unger, som er sunde, raske og fanden-i-voldske.  Se på de omkring os, som elsker os og som gør livet værd at leve. Og vær’ taknemmelige for den tid, vi har sammen her på denne jord. På godt og ondt!

Lad os sige tak – og lad os nyde livet! Hvem end der så leder og fordeler livets dage, timer og minutter. Happy Thanksgiving!

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *